Як повідомляє голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій у наступному 2017 році до Державного фонду регіонального розвитку закладено 8 млрд грн, що у 2,7 рази більше, ніж цього року. Плюс 1 млрд грн складе субвенція на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Загалом, як відзначає посадовець, фінансовий ресурс місцевих бюджетів складе 395,1 млрд грн або на 17,6% більше, ніж цього року.

«Уряд уперше перейшов на середньострокове публічне планування Держбюджету. Основні бюджетні параметри розраховані на найближчі три роки з прогнозом на поступове зростання і відновлення економіки» - коментує Валерій Коровій.

Бюджетний процес стає відкритим. Уряд готовий публічно і заздалегідь обговорювати перспективні бюджетні плани і бюджеті видатки, а середньострокове планування дає «зелене світло» інвесторам для реалізації проектів в Україні, задає прозорі і зрозумілі «правила гри». Урядовий прогноз доходів бюджету було перевірено та підтверджено незалежними експертами та представниками громадянського суспільства.

За словами Валерія Коровія прогноз доходів є реалістичним та відображає те, які надходження реально зможе забезпечити наступного року економіка. А чесно розрахований Держбюджет дозволить вперше в історії країни припинити хибну практику тиску податківців на бізнес через завищені плани та припинити друкувати гроші для фінансування завищених видатків.

«Дефіцит Держбюджету в наступному році складе 3% ВВП проти 3,7% ВВП, запланованих на поточний рік («маяк» МВФ – 3,1% ВВП). Доходи зведеного бюджету зростуть на 127,9 млрд грн або на 17%.  Наступного року від приватизації планується отримати 17 млрд грн. Надходження від держпідприємств мають зрости на 60%» - прогнозує очільник облдержадміністрації. А це, у свою чергу означає, що збільшиться видаткова частина Держбюджету буз підвищення податків і збільшення бюджетного дефіциту.



Переглядів: 2695
Поширень: 0