Юридичні особи заплатили за січень-вересень п.р. податку на нерухоме майно 15976,8 тис.грн., що складає майже 74 відс. всіх надходжень. Натомість громадяни внесли до місцевих скарбниць 5633,0 тис.грн.

Збільшення надходжень податку на нерухоме майно спостерігається в ІІІ кварталі п.р., що зумовлено періодом сплати зобов’язань саме фізичними особами. Адже громадяни повинні сплатити цей податок протягом 60 днів з дати отримання повідомлення-рішення.

"Цьогорічні надходження податку на нерухоме майно перевищують минулорічні майже вдвічі, що пов’язано як із зміною податкового законодавства, так із розширенням бази оподаткування, -  зазначає начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський. - Фіскальною службою області разом із органами місцевого самоврядування налагоджено тісну взаємодію як на етапі прийняття рішень про встановлення місцевих податків і зборів, так і проведення роз’яснювальної роботи з платниками та вручення податкових повідомлень-рішень".

За словами очільника обласного фіскального відомства, найбільше податку надійшло до місцевих бюжетів м. Вiнниці - 10628,3 тис. грн. та громад, розташованих у наступних районах:

  • Вінницький район - 1920,7 тис. грн.;
  • Могилів-Подiльський район - 1240,1 тис. грн.;
  • Хмiльницький район - 925,6 тис. грн.;
  • Крижопiльський район - 566,8 тис. грн.;
  • Немирiвський район - 561,6 тис. грн.;
  • Тиврівський  район - 452,5 тис. грн.

Нагадаємо, що платники податку, відповідно до пп. 266.7.3 Податкового кодексу України, мають право звернутися з письмовою заявою до податкової інспекції за місцем проживання (реєстрації) для проведення звірки даних, зокрема щодо об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають в їх власності, та права на користування пільгою зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.



Переглядів: 2825
Поширень: 0