Із перерахованих у вересні до Державного бюджету України 163,5 млн.грн., понад 86,4 відсотки або 141,4 млн.грн. – це податок на додану вартість, 12 відсотків або 19,7 млн.грн. – мито, близько 1 відсотка або 1,45 млн.грн. –  акцизний податок. Про це під час останнього засідання Громадської ради при ГУ ДФС у Вінницькій області зазначив у своєму виступі заступник начальника Вінницької митниці Микола Криворучко.

Зокрема, він зауважив, що протягом вересня 2016 року Вінницькою митницею ДФС здійснено митне оформлення 158 тис. тонн вантажів. Окрім того, пропущено через митний кордон України 42 тисячі транспортних засобів та 284 тисячі громадян.

Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 22 млн.$.

Разом із тим, як наголосив Валентин Калашніков, працівники Вінницької митниці ДФС не заспокоюються на досягнутому. З метою недопущення заниження бази оподаткування, тут здійснюють багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових Як наслідок, вересневу базу оподаткування збільшено на 16,3 млн. грн., а до Держбюджету додатково перераховано 3,9 млн. грн. податків.

Вдалось збільшити загальну суму митних платежів за звітний місяць і в результаті проведеної класифікаційної роботи. Додаткові надходження склали 664,3 тис. грн.

Не забувають митники і про контроль за правильністю визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі. Загальний економічний ефект від цього напрямку роботи протягом вересня цього року складав 281,9 тис.грн.

Підсумовуючи виступ заступник очільника вінницьких митників додав, що протягом вересня у Вінницькій митниці переважало митне оформлення сільськогосподарської техніки, деревини, лаків та фарб, сировина для власного виробництва побутової хімії, одягу та взуття, а також продуктів, що використовуються для годівлі тварин.



Переглядів: 2422
Поширень: 0