Відповідно до вимог Бюджетного кодексу України (частина 18 розділу VI.Прикінцеві та перехідні положення), починаючи з 2017 року складання та прийняття місцевих бюджетів, внесення змін до них, а головне - їх виконання - буде здійснюватись за програмно - цільовим методом.

Про це сьогодні повідомив під час прес-конференції директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський. «З наступного бюджетного року ми переходимо на повноцінний програмно-цільовий метод в бюджетному процесі. Складання бюджетних запитів, проектів бюджетів і їх виконання буде здійснюватись за кодами програмної класифікації видатків (семизначними КПКВК) замість нинішніх (шестизначних) кодів тимчасової функціональної класифікації. Для зручності, як обласний бюджет, так і інші місцеві бюджети на 2017 рік, будемо пропонувати затверджувати за новою програмною класифікацією із обов’язковим дублюванням розподілу видатків за старою функціональною класифікацією - щоб була можливість співставлення показників. Також по кожній бюджетній програмі та виконавцю бюджетної програми - головному розпоряднику коштів, буде затверджено паспорт бюджетної програми. У цьому паспорті, окрім власне показників видатків знайдуть своє відображення обґрунтовані показники продукту, затрат, ефективності та якості», - проінформував присутніх посадовець.

З наступного року місцеві бюджети Вінниччини формуватимуться по-новому

За словами Миколи Копачевського, обов’язковим при застосуванні програмно-цільового методу є глибокий системний аналіз та постійний моніторинг досягнення запланованих якісних показників з оцінкою ефективності спрямування бюджетних коштів на надання соціальної послуги її споживачу.

«Результати комплексної оцінки показників продукту, якості, затрат та ефективності мають бути в основі управлінських рішень щодо розподілу бюджетних ресурсів. В цьому полягає головна суть і мета ПЦМ», - повідомив Микола Копачевський.

«Хоча в режимі експерименту ми вже працюємо з елементами програмно-цільового методу не один рік, слід визнати, що знаємо ще не все і готуємось до широкого запровадження цього процесу у 2017 році дуже серйозно. Особливо це стосується експлуатації відповідного програмно-комп’ютерного ресурсу, який на сьогодні вже розроблено», - наголосив Микола Копачевський.



Переглядів: 2714
Поширень: 0