При цьому протягом січня-жовтня нинішнього року фізичні особи, що обрали спрощену систему оподаткування, поповнили місцеві бюджети на 298,4 млн.грн єдиного податку.

Завдяки зростанню підприємницької активності ми маємо стабільний тренд зростання податкових надходжень. – відзначає начальник ГУ ДФС у області Руслан Осмоловський. – Так, лише від сплати єдиного податку фізичними особами цьогоріч місцеві бюджети додатково отримали понад 102 млн.грн.

Варто зазначити, що спрощена система приваблює суб’єктів господарювання завдяки простим і зрозумілим правилам ведення обліку та сплати податків. Нагадаємо, що гранична межа річного доходу, що дозволяє обрати цю систему оподаткування, визначена для кожної групи: перша група – 300,0 тис.грн.; друга група – 1 500,0 тис.грн; третя група – 5 000,0 тис.грн. Платниками єдиного податку визначаються види діяльності, що здійснюються підприємцем та оподатковуватимуться єдиним податком. У разі перевищення розміру річного доходу, а також отримання доходу від діяльності, що не дає права на сплату єдиного податку, єдиний податок сплачується у розмірі 15 відс. від суми такого доходу. Єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний квартал.



Переглядів: 2801
Поширень: 0