За десять місяців 2016 року відносно співробітників фіскальної служби області проведено 65 службових перевірок Про це повідомляють в Управлінні внутрішньої безпеки Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області (далі - УВБ), і зазначають, що майже кожна п’ята з них – за зверненнями фізичних та юридичних осіб.

За поданнями УВБ щодо вжиття заходів реагування, керівниками підрозділів фіскальної служби області притягнуто до дисциплінарної відповідальності 11 осіб. Ще до 22 працівників вжито заходи дисциплінарного впливу.

Також протягом січня-жовтня до правоохоронних органів направлено матеріали 13 службових перевірок для прийняття рішення згідно чинного законодавства. Як наслідок, правоохоронними органами області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 12 кримінальних проваджень. За результатами досудового слідства 3 службовим особам територіальних органів ДФС оголошено про підозру та обвинувальні акти направлено до суду.

Крім того відносно службових осіб територіальних підрозділів фіскальної служби Вінниччини за матеріалами УВБ складено 2 адміністративних протоколи про вчинення адмінправопорушення, пов’язаного з корупцією за фактом прийняття ними рішення в умовах реального конфлікту інтересів, які направлено для розгляду до суду.

Наразі у фіскальній службі Вінниччини наголошують, що робота щодо запобігання та протидії корупції продовжується. Відтак, нагадують всім небайдужим, що в УВБ працює цілодобова лінія телефону „довіри” ((0432) 660205). Зателефонувавши сюди, можна повідомити про будь-які корупційні прояви з боку працівників органів ДФС у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС.

Крім того, з метою реалізації антикорупційного проекту Державної фіскальної служби України діє сервіс «Пульс»(044) 284-00-07, який приймає інформацію від суб’єктів господарювання та громадян щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників структурних підрозділів та територіальних органів ДФС, проблем, які виникають під час здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, а також щодо упередження контрабанди.



Переглядів: 2678
Поширень: 0