Здобуток операції „Урожай-2016” перевищив 114 мільйонів гривень легалізованих доходів, а понад 5,4 тисячі осіб вийшли з „тіні”, отримавши офіційне працевлаштування. Про це інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Очільник фіскальної служби області наголошує, що на Вінниччині діяльність у галузі сільського господарства здійснюють наразі понад 2,3 тисячі суб’єктів господарювання. Утім посадові особи деяких із них використовують працю так званих нелегалів, працюють за старими схемами мінімізації нарахування та виплат заробленого найманим працівникам. Їх перевіряють, з ними проводять зустрічі, бесіди та постійну роз’яснювальну роботу.

Як наслідок, станом на 01 листопада 2016 року понад 5,4 тисячі вінничан отримали офіційне працевлаштування. Ще майже у 11 тисяч працюючих зріс розмір зарплат. Таким чином, з початку року рівень легалізованих доходів перевищив 114 мільйонів гривень. За рахунок чого до бюджетів спрямовано додаткових 22,5 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 23,4 мільйона гривень єдиного соціального внеску.

Як зазначає очільник обласної фіскальної служби ще одним важливим напрямом роботи з легалізації доходів у сфері сільського господарства є контроль за укладенням з громадянами договорів оренди земельних часток (паїв). Так, у рамках операції„Урожай-2016” додатково укладено 163 договори.  У результаті цього загальні площі сільськогосподарських угідь, що використовуються суб’єктами господарювання, збільшились на 479,4 гектарів, а додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб склали 54,6 тисячі гривень.

Підсумовуючи такі результати Руслан Осмоловський додає, що їх не вдалось би досягти без розуміння проблеми використання праці незареєстрованих найманих працівників та виплати заробітної плати у обхід кас, а відтак підтримки в її вирішенні місцевих органів влади, громадськості та простих вінничан.



Переглядів: 2787
Поширень: 0