Про це зазначив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, презентуючи Програму економічного та соціально розвитку регіону на 2017 рік.

За словами Володимира Мережко, метою Програми є створення умов для функціонування підприємств реального сектору економіки, закладів і установ соціальної сфери на основі проведення реформ у різних галузях, розвиток міжнародної співпраці та співробітництва для поліпшення умов та рівня життєдіяльності населення.

«На основі аналізу економічного і соціального розвитку області у 2016 році визначено основні завдання і заходи на 2017 рік, які спрямовані на стабілізацію роботи і розвиток основних галузей виробничої та соціальної сфери області. Зокрема, забезпечення стабільного функціонування та розвитку промислового комплексу області; насичення споживчого ринку високоякісними продуктами харчування власного виробництва; сприяння збільшенню експортних можливостей підприємств харчової та переробної промисловості; сприяння залученню інвестицій в економіку області; створення умов для розвитку аграрного сектору та підвищення його конкурентоспроможності; здійснення заходів з підвищення енергоефективності; поліпшення якості надання автотранспортних послуг населенню області; розвиток природно-ресурсного потенціалу та формування національної екологічної мережі; поліпшення соціально-побутових умов малозабезпечених верств населення, ветеранів та учасників АТО», - зазначив посадовець.

На Вінниччині до 2020 року планується створити 6,5 тисяч нових робочих місць

Як наголосив Валерій Коровій: «Ми повинні прорахувати усе, і задля підняття іміджу краю, слід збільшувати кількість робочих місць. Зокрема, участь суб’єктів господарювання регіону у реалізації інвестиційних та проектів, спрямованих на розвиток інфраструктури територій та залучення додаткових фінансових ресурсів, дозволять створити нові робочі місця з належними умовами праці для населення Вінниччини».

В ході презентації Програми економічного та соціального розвитку Вінницької області на 2017 рік Володимир Мережко окремо зупинився на розвитку туристичної привабливості краю. «Запорукою туристичної привабливості Вінниччини є створення конкурентоспроможного туристичного продукту краю, здатного максимально задовольнити туристичні потреби наших гостей. Зростання кількості туристів та збільшення надходжень до бюджетів різних рівнів дасть можливість збільшити обсяги доходів юридичних та фізичних осіб від надання туристичних послуг та збільшення кількості робочих місць, створених у туристично-рекреаційній галузі та у суміжних сферах діяльності», - повідомив посадовець.

Також Володимир Мережко окреслив перспективи розвитку економічного потенціалу регіону на найближчий час: «До 2020 року планується створення: 6500 нових робочих місць; підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції на світовому ринку; розширення асортименту продукції АПК та збільшення виробництва валової продукції сільського господарства, підвищення якості виробленої продукції; модернізація промислового виробництва, зменшення його енергоємності за рахунок впровадження нових енергозберігаючих технологій; відповідність житлового фонду сучасним вимогам енергозбереження стосовно теплового опору, підвищення експлуатаційних якостей житлового фонду до сучасних стандартів», - повідомив посадовець.

На Вінниччині до 2020 року планується створити 6,5 тисяч нових робочих місць

За словами Валерія Коровія, одним з пріоритетних напрямків посилення економічного потенціалу краю має стати боротьба з тіньовою зайнятістю, а саме, зменшення фактів нелегального використання робочої сили та збільшення надходжень податку з доходів фізичних осіб та єдиного соціального внеску.

Проект Програми розглянуто та погоджено постійними комісіями обласної Ради, розміщено на ВЕБ-сайтах обласної державної адміністрації, обласної Ради та Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА.



Переглядів: 2481
Поширень: 0