Управлінням протидії митним правопорушенням Вінницької митниці ДФС виявлено факти порушенням митного та податкового законодавства під час експорту товару «горіхи волоські».

Встановлено, що вінницькими товариствами укладалися відповідні міжнародні угоди з латвійським підприємством щодо поставки волоських горіхів на адреси третіх підприємств, розташованих у різних країнах.

Під час митного оформлення у співробітників митниці виникли сумніви щодо достовірності укладених контрактів. З цією метою було ініційовано звернення з відповідним міжнародним запитом до колег  Латвії.

За результатами проведеної перевірки Управлінням митної поліції Служби державних доходів Латвійської Республіки встановлено, що вказана компанія не укладала з Вінницькими товариствами контракти на придбання волоських горіхів.

Також встановлено, що одразу після вивезення товарів за межі України, ці недобросовісні підприємства припинили свою зовнішньоекономічну діяльність. Окрім цього, за експортований товар до України не було повернуто валютну виручку.

За цими фактами Вінницькою митницею ДФС складено протоколи про порушення митних правил відносно керівників українських товариств, якими вчинено дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю товару «Горіх волоський» загальною вагою 853 649 кг та  на загальну суму 96 379 709 грн., шляхом подання документів, що містять неправдиві відомості про одержувача товарів.

Також на адресу правоохоронних органів направлені повідомлення про виявлені ознаки кримінальних правопорушень за фактом підробки зовнішньоекономічних договорів і ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів. 



Переглядів: 3171
Поширень: 0