Сьогодні, як ніколи, всі законодавчі кроки та новації розглядаються громадськістю та суспільством через призму доцільності та ефективності для бізнесу і держави. Саме тому у пріоритетах фіскальних підрозділів Вінниччини відкритість, прозорість та оперативність інформування суспільства про свою діяльність, а не проведення тотальних перевірок бізнесу. Про це, серед іншого, під час інтерв’ю журналісту радіо „ВІНТЕРА” Олені Шевченко з приводу останніх законодавчих нововведень повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Олег Мартинюк.

Йшлося про зміни в сплаті акцизного податку, зокрема для виробників пива. Говорили і про скасування для сільськогосппідприємств  спеціального режиму оподаткування ПДВ та про отримання ними права на бюджетну дотацію для розвитку та стимулювання виробництва с/г продукції. Не обійшли увагою і нюанси нарахування та сплати податку на нерухомість.

Утім, найбільше часу під час спілкування з автором  радіопередачі „Соціальний лікбез” присвятили нововведенням у сплаті єдиного соціального внеску платниками єдиного податку та легалізації тіньової зайнятості населення. Так, Олег Мартинюк зауважив: „Якщо раніше підприємці, що перебувають на загальній системі оподаткування, платили єдиний соціальний внесок лише у випадку отримання доходів, то з 1 січня вони сплачують ЄСВ нарівні з платникам єдиного податку. А саме, 704 гривні щомісячно, незалежно від факту отримання доходу”. Продовжуючи тему, посадовець наголосив, що ця новація не злякала підприємців. За статистикою ліквідувались тільки недіючі платники.  Решта працюють у звичному режимі. Натомість перші результати дає упорядкування стосунків між працедавцями та найманими працівниками. „Якщо за два місця 2016 року було подано близько 8 тисяч  повідомлень про прийняття працівників на роботу, то вже за січень-лютий цього року ця цифра зросла до 14 тисяч. Тож рухаємось у правильному напрямку”, - підсумував Олег Мартинюк.

І завершуючи розмову Олег Федорович розвінчав „страшилку” про тотальні перевірки бізнесу, які нібито мають  розпочатись з дня на день. Він наголосив, що проведення тотальних перевірок не є самоціллю фіскальної служби Вінниччини. Проте платники мають усвідомити і власну відповідальність перед суспільством сплачуючи вчасно та чесно всі належні податки.



Переглядів: 3394
Поширень: 0