Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про те, що з 21 березня п.р. (дня опублікування в «Офіційному віснику України» наказу Міністерства фінансів України від 23.01.2017р. № 9) набрала чинності нова редакція форми Податкової декларації з плати за землю, із змінами, внесеними вказаним наказом.

Оновлена звітність передбачає декларування площі земельних ділянок, які перебувають у власності або на правах оренди, як у гектарах (одиниця виміру - з чотирма десятковими знаками, так і й в квадратних метрах (одиниця виміру - з двома десятковими знаками). Установлено одиницю виміру нормативної грошової оцінки земель – гривня (одиниця виміру - з двома десятковими знаками).

З розділу ІІІ «Розрахунок податкового зобов’язання» виключено рядки, в яких декларувався розмір завищення або заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів або періодів поточного року, за якими минув термін сплати.

Установлено нові правила нарахування пені у випадку заниження податкового зобов’язання, а саме: сума пені нараховується платником самостійно відповідно до підпункту 129.1.3 пункту 129.1 та абзацу другого пункту 129.4 статті 129 глави 12 розділу II Податкового кодексу України.

Змінилися вимоги щодо формату відображення інформації щодо категорії земельних ділянок. Раніше зазначався двозначний номер коду виду цільового призначення земель, відтепер - у форматі XX.XX згідно з Класифікацією видів цільового призначення земель, затвердженою наказом Державного комітету України із земельних ресурсів від 23 липня 2010 року №548. 



Переглядів: 2078
Поширень: 0