Із перерахованих впродовж березня 2017 року до Державного бюджету 265,3 млн. грн., до загального фонду надійшло 262,3 млн.грн., до спеціального фонду спрямовано 3 млн.грн. Про це інформує начальник Вінницької митниці  ДФС Валентин Калашніков.

За словами посадовця, у розрізі платежів найбільша сума перерахувань припадає на ПДВ – 230,8 млн.грн. Наступним за розміром є мито – 28,1 млн.грн. Акцизного податку було перераховано 2,3 млн.грн., єдиного збору – 0,7 млн.грн., плати за митне оформлення – 0,15 млн.грн., інших надходжень – 0,23 млн.грн.

Окрім того, завдяки багаторівневому контролю достовірності декларування митної вартості товарів та її складових, протягом березня 2017 року базу оподаткування збільшено на 27,3 млн. грн. Як наслідок – додатково перераховано до Держбюджету 6,8 млн. грн. податків. За цей же час збільшено загальну суму митних платежів і в результаті проведеної класифікаційної роботи – додаткові надходження склали 931 тис. грн.  А загальний економічний ефект від посиленого контролю за правильністю визначення країни походження товарів, митне оформлення яких здійснено в режимі найбільшого сприяння та з застосуванням режиму вільної торгівлі, склав 102 тис.грн.

Протягом березня 2017 року Вінницькою митницею ДФС здійснено митне оформлення 133 тис. тонни вантажів, пропущено через митний кордон України 39 тисяч транспортних засобів, 217 тисяч громадян. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 13 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 21 тисячу тонн вартістю 42 млн. дол. США.

Серед вантажів, за якими найбільше проводилось митне оформлення протягом березня 2017 року, Валентин Калашніков називає насіння для сівби,  автозапчастини, сільськогосподарську техніку; деревину, лаки та фарби; сировину для власного виробництва побутової хімії.



Переглядів: 1607
Поширень: 0