За інформацією управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів станом на 1 травня 2017 року на території  Вінницької області та міста Вінниці діє 7594 ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Зокрема, у квітні поточного року було видано 890 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них алкогольними напоями – 491,  тютюновими виробами - 399.

Разом із тим, за несвоєчасну сплату чергового платежу призупинено, з початку року, дію 223 ліцензій, а дію 322 – анульовано.

Додамо, що з метою недопущення  порушень в сфері обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, Головним управлінням ДФС у Вінницькій області постійно проводяться організаційні заходи, за результатами яких тільки у квітні 2017 року орієнтовна сума фінансових санкцій склала 43,8 тис. грн. Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями  –  17,00 тис.грн., за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін – 20,00 тис.грн., за реалізацію алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років – 6,8 тис.грн. (ліцензію анульовано).

Загалом, у квітні від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевого бюджету Вінниччини надійшло майже 1 млн. 656,2 тис.грн. Доведену розрахункову базу виконано на 114,2%. Загальні ж надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів суб‘єктами роздрібної торгівлі у квітні склали 10 млн. 915,2 тис.грн. Доведену розрахункову базу виконано на 126,5%.

Нагадаємо, що з березня 2017 року в Україні діють нові, збільшені ставки акцизного податку на спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої та пиво. 



Переглядів: 1608
Поширень: 0