Протягом травня 2017 року Вінницькою митницею ДФС здійснено митне оформлення 141 тис. тонн вантажів. Окрім того, пропущено через митний кордон України 40 тисяч транспортних засобів та 225 тисяч громадян.

При цьому, сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень, залишається позитивним і становить 30 млн. дол. США. Обсяги оподаткованого імпорту склали 21 тисячу тонн вартістю 31 млн. дол. США.

За таких обсягів роботи Вінницької митниці у травні до державного бюджету України перераховано 186,2 млн. грн. З них до загального фонду надійшло 184,3 млн. грн., в тому числі, 159 млн. грн. податку на додану вартість, 22,3 млн. грн. мита, 2,1 млн. грн. акцизного податку. До спеціального фонду спрямовано 1,9 млн. грн.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, фахівці Вінницької митниці здійснюють постійний багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами такої роботи протягом травня 2017 року базу оподаткування збільшено на 22,3 млн. грн. Як наслідок, до держбюджету додатково перераховано 6,3 млн. грн. податків.

Додаткові надходження у розмірі 1 млн. грн. до суми митних платежів за травень поточного року вдалось додати і в результаті проведеної класифікаційної роботи.

Серед найбільших платників податків, що проводили митне оформлення вантажів упродовж травня 2017  року, у Вінницькій митниці зазначають ТОВ "РДО Україна" (сільськогосподарська техніка), ТОВ «Барлінек-Інвест» (деревина, лаки та фарби), ТОВ "ТПК "Омега-Автопоставка" (автозапчастини), ПП «Норд Вест» (транспортні засоби).



Переглядів: 1930
Поширень: 0