У січні-травні 2017 року за принципом «єдиного вікна» на підставі електронних заявок, поданих підприємствами для проведення видів державного контролю, Вінницькою митницею ДФС оформлено 2274 митних декларацій Це близько 11 відсотків від загальної кількості митних декларацій, оформлених за 5 місяців поточного року.

Зауважимо, що використання принципу «єдиного вікна» при здійсненні митного оформлення товарів у режимах «експорт»/«імпорт» значно спрощує суб’єктам ЗЕД процедуру подання документів для проходження державних видів контролю та суттєво зменшує загальний час проходження митного контролю. Відтак, практика впровадження системи «єдиного вікна» на Вінницькій митниці уже почала давати позитивні результати. Проти минулорічного, питома вага оформлених митних декларацій на підставі електронних заявок за принципом «єдиного вікна» у загальній кількості оформлених митних декларацій, зросла майже удвічі (з 6,66% у жовтні-грудні 2016 р. до 11,08% у січні-травні 2017 р.)

Наразі на теренах Вінниччини у зоні діяльності Вінницької  митниці ДФС функціонує 14 місць митного оформлення, 5 з яких визначені та, відповідно, обладнані для роботи із застосуванням принципу «єдиного вікна». Серед них: митний пост «Дністер», митний пост «Піщанка», митний пост «Гайсин», ВМО № 1 митного поста «Вінниця-центральний» та ВМО № 2 митного поста «Вінниця-центральний» (Жмеринка).

Нагадаємо, що сервіс «єдине вікно» запроваджено на митній території України з 1 серпня 2016 року, у вигляді електронної системи обміну даними з використанням спеціального програмно-інформаційного комплексу (веб-інтерфейсу) між митницею, суб’єктами ЗЕД та контролюючими органами. Даний сервіс спрощує процедури митного та інших видів контролю, а також сприяє усуненню можливостей для корупції. Адже, подати документи для проходження необхідних видів державного контролю можна з будь-якого місця. Для цього необхідно лише мати доступ до мережі Internet.



Переглядів: 2404
Поширень: 0