Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує, що Мінфін наказом від 13.06.2017р. №566 затвердив Порядок роботи комісії Державної фіскальної служби України, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або відмову в такій реєстрації.

Вказаний Порядок визначає організаційні та процедурні засади діяльності комісії ДФС, яка приймає рішення про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, а також права та обов'язки її членів.

Додамо, що комісія є постійно діючим колегіальним органом при ДФС, що діє в межах повноважень, визначених п. 201.16 Податкового кодексу та постановою Кабміну від 29.03.2017 №190 "Про встановлення підстав для прийняття рішення комісією Державної фіскальної служби про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або про відмову в такій реєстрації".

Комісією розглядаються письмові пояснення та/або копії документів, подані платником податків до контролюючого органу відповідно до пп. 201.16.2 ПКУ, а також висновок контролюючого органу з пропозицією щодо реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації.

Зазначимо, що рішення Комісії про реєстрацію податкової накладної/ розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації складається за встановленою формою, реєструється та надсилається платнику ПДВ у порядку, встановленому ст. 42 ПКУ, протягом 5 робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та документів, які подаються відповідно до пп. 201.16.2  Кодексу.

Окрім того, комісія у день прийняття рішення вносить відповідний запис до ЄРПН про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування або відмову в такій реєстрації.

Довідково повідомляємо, що Наказ №566 зареєстрований в Мін’юсті 16.06.2017р. за №752/30620 та є чинним з  20 червня 2017 року у зв'язку з його опублікуванням в Офіційному віснику України від 20.06.2017 №48.



Переглядів: 2012
Поширень: 0