За січень-червень 2017 року платники податків Вінниччини перерахували до зведеного бюджету 84 млн. 191,5 тис  грн. екологічного податку. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, 80 відсотків з цієї суми або 67 млн. 353,2 тис. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 16 млн. 838,3 тис. грн. надійшло до загального фонду державного бюджету

Проти аналогічного періоду минулого року загальна сума перерахованого екоподатку зросла майже на 14 млн. 733 тис. грн.

Високопосадовець зауважує, що на обліку територіальних органів  фіскальної служби регіону перебуває наразі понад 2,3 тисячі юридичних та фізичних осіб платників екологічного податку. Вони здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними або пересувними джерелами забруднення, скидають забруднюючі речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи тощо.

Додамо, екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу на нього господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів. 



Переглядів: 1707
Поширень: 0