„Вони більш ніж оптимістичні – протягом січня-червня 2017 року до бюджетів усіх рівнів зібрано рекордні 5,1 млрд.грн. Індикативні показники надходжень до держбюджету та до місцевих бюджетів, визначені ДФС України, перевиконано на 148 млн.грн та 450 млн.грн. відповідно”, наголосив – у своєму виступі очільник фіскальної служби області Руслан Осмоловський

Говорячи про легалізацію виплати заробітної плати, посадовець нагадав, що з 1 січня поточного року законодавчо змінено розмір мінімальної заробітної плати. Попри песимістичні прогнози деяких експертів, дане нововведення сприяло суттєвому збільшенню надходжень як до державного, так і до місцевих бюджетів та не позбавило робочих місць найманих працівників. Відповідно, до наданих суб’єктами господарювання повідомлень про прийняття на роботу, у I півріччі  поточного року на роботу прийнято на 14,5 тисяч осіб більше ніж за аналогічний період минулого року. Середньомісячна заробітна плата застрахованих осіб у січні – травні 2017 року, у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року, зросла по області із 3278 грн. до 4809 грн. (на одну особу це приріст на 1531 грн. або на 46,7%). На 17617 або на 5,5% зросла і середньомісячна кількість застрахованих осіб.

У фіскальній службі Вінниччини підбили піврічні підсумки роботи

Такі цифри свідчать про позитивне сприйняття бізнесом законодавчих новацій, що у свою чергу дозволяє нарощувати надходження першого за розміром у формування бюджетів податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

У фіскальній службі Вінниччини підбили піврічні підсумки роботи

Присутні на розширеній колегії відомства голова Вінницької ОДА Валерій Коровій та заступник Вінницького міського голови Галина Якубович висловили готовність сприяти фіскальній службі у її зусиллях, спрямованих на зростання доходів бюджетів, розширенні баз оподаткування, залучення до оподаткування усіх господарюючих суб’єктів, легалізації тіньової зайнятості тощо.

У фіскальній службі Вінниччини підбили піврічні підсумки роботи

У заключному слові Руслан Осмоловський додав, що після чергової реорганізації, підпорядковані податкові інспекції надають платникам тільки адміністративні послуги (довідкові, інформаційні, електронні), здійснюють сервісне обслуговування платників податків та виконують інші функції сервісного обслуговування платників податків, визначені законом.

У фіскальній службі Вінниччини підбили піврічні підсумки роботи

Решту функцій, пов’язаних з реалізацією державної податкової та митної політики, адмініструванням та контролем за надходженням до бюджетів та державних цільових фондів податків і зборів та інших платежів, адмініструванням єдиного внеску, контролем за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, своєчасністю поданням платниками податкової звітності, забезпечує Головне управління ДФС у області.

Утім, незважаючи на певні незручності, служба працює, надходження зростають, а рівень добровільної сплати податків не зменшується. Відтак, подякував всім: і колективу, і бізнесу, і владі за розуміння і виконання поставлених перед нами завдань та закликав до подальшої конструктивної співпраці. 



Переглядів: 2918
Поширень: 0