„Їх, внаслідок операції „Урожай–2017”, станом на 1 липня 2017, легалізовано по 8212 найманих працівниках”, – повідомив під час підсумкової колегії начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський, – „Додаткові надходження бюджетів склали 17,7 млн грн, у т.ч. з податку на доходи фізичних осіб 8,4 млн грн, єдиного внеску – 9,3 млн грн”

Посадовець наголошує, що усі контрольні заходи по проведенню операції „Урожай-2017” працівниками фіскальної служби Вінниччини здійснюють на виконання відповідного доручення Вінницької ОДА. У результаті цього по 4160 найманих працівниках, за рахунок добровільного підвищення рівня заробітної плати, легалізовано 14,6 млн грн доходу. Додаткові надходження ПДФО від цього склали 2,6 млн грн, єдиного внеску – 2,8 млн грн.. Окрім того, додатково оформлено 4052 наймані працівники, по яких легалізовано 32 млн грн доходу, що дозволило отримати 5,3 млн грн додаткових надходжень з ПДФО та  6,5 млн грн з єдиного внеску. Також, внаслідок нарахування доходу фізичним особам, які надавали послуги з обробітку, збору урожаю або інші послуги, до бюджету надійшло 112,7 тис.грн. ПДФО.

Руслан Осмоловський додає, що після детального доперевірочного аналізу діяльності сільськогосподарських виробників, в рамках операції „Урожай-2017” фахівцями підрозділів податків і зборів з фізичних осіб здійснено 18 перевірок, 14 з яких планові, а 4 позапланові. Із донарахованих 620 тис грн, у т.ч. – 609,5 тис грн ПДФО, 3,4 тис грн єдиного внеску, наразі сплачено 287,1 тис грн.

Підсумовуючи проміжні підсумки операції „Урожай–2017”, очільник фіскальної служби Вінниччини, користуючись нагодою, звернувся до аграріїв регіону із закликом до офіційного працевлаштування працівників. Адже у області на сільськогосподарських підприємствах в квітні 2017 року було зайнято всього близько 32 тисяч осіб, тоді як у вересні минулого року – понад 44 тисячі. Адже кожен працедавець має усвідомити всю відповідальність не лише стосовно своєчасності виплати заробітної плати, але й соціальної захищеності тих, хто забезпечує прибутки своїм працедавцям.

Разом із тим, закликав підлеглих не знижувати набрані темпи роботи у цьому напрямку та висловив сподівання на підтримку з даного питання органів місцевого самоврядування, інспекції по праці та органів влади на місцях. 



Переглядів: 3312
Поширень: 0