Підсумки виконання бюджету за І півріччя поточного року вказують на суттєве зростання доходів і видатків бюджету по відношенню до показників 2016 року. Про цей йшлось сьогодні під час чергового засідання виконкому міської ради.

Порівняно з минулим роком доходи зросли на 40 % і склали 1952,1 млн грн, що становить 106,6 % до плану І півріччя. По всіх власних доходах загального фонду забезпечено виконання плану І півріччя та досягнуто значного зростання порівняно з минулим роком. Від податку на нерухоме майно бюджет отримав 12,3 млн грн, що вдвічі більше проти минулого року і є результатом підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

В результаті надання адміністративних послуг Прозорими офісами до бюджету надійшло 14,2 млн грн, що в 1,5 рази більше, ніж у минулому році. Це є результатом передачі органам місцевого самоврядування повноважень щодо оформлення та обміну паспорта громадянина України, в тому числі для виїзду за кордон, та справляння цієї плати на надання адміністративних послуг.

«Видатки бюджету за звітний період склали 1899,2 млн грн, в тому числі по загальному фонду 1513,7 млн грн. Це забезпечило стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту. Щодо видатків спеціального фонду, то їх обсяг склав 385,5 млн грн, і порівняно з минулим роком зріс на 55,1 %. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Пріоритетними при фінансуванні залишаються захищені статті бюджету», – каже директор департаменту фінансів Наталія Луценко.

Також Наталія Луценко зазначила, що основними завданнями по виконанню міського бюджету в І півріччі 2017 року залишається забезпечення ефективного, економного та раціонального використання бюджетних коштів. А також – впровадження енергоефективних заходів з метою досягнення економії споживання енергоносіїв та комунальних послуг, наповнення бюджету та виконання плану залучення доходів.



Переглядів: 2130
Поширень: 0