Вінницька область посіла перше місце серед регіонів України в щорічному рейтингу ділового клімату і стала єдиною областю, де підприємці позитивно оцінили поточний стан ділового середовища. Також на Вінниччині зафіксовано найвищі довгострокові очікування серед всіх регіонів України. Про це 10 жовтня 2017 року розповіли експерти Інституту економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) на заключній конференції Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ). Рейтинг є частиною «Щорічної оцінки ділового клімату» (Annual Business Climate Assessment або ABCA), флагманського проекту Програми, який ІЕД підготував у 2016 та 2017 роках.

Рейтинг регіонального індексу ділового клімату для всіх областей України склали на основі опитування підприємців щодо 4 критеріїв: якість ділового середовища, поточна бізнес активність, довготривала бізнес активність та оцінка основних 3 регуляторних процедур (реєстрації, податкового адміністрування, перевірок).

Вінниччина посіла перше місце за рейтингом областей України з найкращим бізнес-кліматом

Згідно з дослідженням, крім Вінницької, до топ-5 областей з найкращим бізнес-кліматом в Україні увійшли Львівська, Рівненська, Тернопільська та Закарпатська області.

Найгірші результати зафіксовано для Харківської області з найнижчою оцінкою ділового середовища, Луганської області, де індекс регуляторних процедур виявився вищим, та Донецької області з низькою поточною діловою активністю.



Переглядів: 2250
Поширень: 0