Підсумки виконання бюджету за 9 місяців поточного року вказують на суттєве зростання доходів і видатків бюджету по відношенню до показників 2016 року. Так, порівняно з минулим роком доходи збільшились на 45 % і склали 3020,9 мільйонів гривень. Про це йшлось сьогодні під час чергового засідання виконавчого комітету міської ради.

До загального фонду надійшло 2831,2 млн грн за рахунок власних доходів (48,4%) та 1461,8 млн грн за рахунок трансфертів з державного та обласного бюджетів (51,6%). «Основними бюджетоутворюючими податками загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, акцизний податок. Щодо трансфертів з державного бюджету, то основними з них є соціальні субвенції, освітня та медична субвенції», – каже директор департаменту фінансів міської ради Наталія Луценко.

В результаті надання адміністративних послуг Прозорими офісами до бюджету надійшло 24,1 мільйони гривень, що в 1,6 рази більше, ніж у минулому році. Це є результатом передачі органам місцевого самоврядування повноважень щодо оформлення та обміну паспорта громадянина України, в тому числі для виїзду за кордон, та справляння плати на надання цих адміністративних послуг.

Видатки бюджету за звітний період склали 3086,0 млн грн. Це забезпечило стабільне функціонування галузей бюджетної сфери, житлово-комунального господарства та міського транспорту. Характерною рисою видаткової частини бюджету є її соціальна спрямованість, що підтверджується досить високим відсотком видатків, які направляються на соціальний захист населення, соціальне забезпечення, утримання закладів соціально-культурної сфери. Основними споживачами бюджетних коштів залишаються такі галузі, як соціальний захист, освіта, охорона здоров’я.

«Динаміка досить серйозна. В історії України та Вінниці зокрема не було таких можливостей. Наразі у нас на часі формування проекту бюджету 2018 року та завершення виконання бюджету 2017 року. Хотів би акцентувати увагу на двох питаннях. По перше – активізувати роботу у плані надходжень в частині наповнення бюджету розвитку. По друге – раціональне використання коштів, особливо в частині капітальних видатків для того, щоб ми могли більше зробити для розвитку інфраструктури, соціальної сфери і забезпечення всіх захищених видатків, які лежать у межах наших повноважень», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2201
Поширень: 0