Діюче законодавство, зокрема п. 296.10 ст. 296 Податкового Кодексу України,  встановлює право для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп не застосовувати реєстратори розрахункових операцій незалежно від обраного виду діяльності, за умови, що обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищуватиме 1 000 000 гривень. Тож чимала кількість суб‘єктів господарювання використовує зазначену норму і здійснює продаж товарів без застосування РРО.

Проте існує ряд винятків, коли суб‘єкт господарювання зобов‘язаний використовувати РРО незалежно від обсягу доходу. Зокрема, коли здійснюється реалізація технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту. В такому випадку використання РРО є обов‘язковим.

Окрім цього звертаємо увагу, що у випадку, коли на господарському об’єкті підприємця одночасно реалізуються як товари, продаж яких має здійснюватись із обов’язковим застосування РРО, так і будь-які інші товари, то реєстратор розрахункових операцій, належним чином зареєстрований та переведений у фіскальний режим, повинен застосовуватись при продажу всіх наявних на такому об’єкті товарів.



Переглядів: 1942
Поширень: 0