У перші дні травня середня вартість одного кілограму білого хлібу була 2,82 грн., після подорожчання - вже 2,92 грн. Чорний, відповідно, коштував 2,62, а подорожчав до 2,67 грн. Як повідомив газеті „Місто" начальник Державної інспекції по контролю за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький, причини цього подорожчання Інспекція не знає. Він повідомив, що державна інспекція неодноразово зверталася до ВАТ „Концерн Хлібпром" у Львів, де знаходиться керівництво Концерну, аби отримати калькуляцію ціни та причини подорожчання головного продукту городянина. Але відповіді на запитання досі не отримали. Наразі Державна інспекція звернулася до Міністерства економіки України, як передбачено законодавством, щодо отримання дозволу на позапланову перевірку вінницьких хлібзаводів, аби з\'ясувати причину підняття ціни.

- Хотів би зазначити, я наразі кажу про реалізаторів хлібу саме ВАТ „Концерн Хлібпром", хліб першого ґатунку (білий хліб) має коштувати не більше 2,16 грн. за буханець, - зазначив Ігор Андрійович. - А хліб із суміші, як його ще називають „чорний", - не дорожче ніж 2,33 грн. за буханець. Якщо десь вінничани побачили ціну вищу - нехай звертаються до нашої інспекції. Адже у Вінниці встановлені граничні торгівельні надбавки, і за нашими підрахунками - дорожчі ціни вже є порушенням.

Телефони, за якими можна звернутися до інспекції або повідомити про занадто дорогий хліб: 66-05-59 або 66-11-22 (приймальня). Державна інспекція з контролю за цінами обіцяє реагувати на такі повідомлення оперативно.


Переглядів: 3668
Поширень: 0