Якщо за 10 місяців 2016 року господарники вінницького регіону, що обрали спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 577,7 млн грн єдиного податку, то вже цьогоріч ця сума перевищила 785,4 млн грн, зрісши на 36 відсотків.

Про це говорить начальник ГУ ДФС у області Руслан Осмоловський та наголошує, що завдяки активному розвитку малого і середнього підприємництва на Вінниччині,  є стабільний приріст податкових надходжень. Так, лише від сплати єдиного податку фізичними особами місцеві бюджети додатково отримали майже на 151,5 млн грн більше ніж минулоріч.

Посадовець зазначає, що спрощена система приваблює суб’єктів господарювання простими і зрозумілими правилами ведення обліку та сплати податків. Тільки на Вінниччині кількість платників  єдиного податку станом на 01.11.2017 року перевищила 48,6 тисячі. З них понад 42,3 тисяч фізичних та більш ніж 6,3 тисячі юридичних осіб.

Отож, якщо і ви є платником податків та вважаєте за доцільне перейти з І кварталу 2018 року на спрощену систему оподаткування, то поспішіть до підрозділів державної фіскальної служби у Вінницькій області. Адже прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу можна не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу. Тобто останнім днем, коли це можна буде зробити, є 15 грудня 2017 року.   (Законодавча норма, що визначає такий перехід, передбачена п.п. 298.1.4 ст. 298 та п. 299.3 ст. 299 Податкового кодексу України).

Утім, перехід на спрощену систему оподаткування може бути здійснений за умови, якщо протягом календарного року, що передує періоду переходу на спрощену систему оподаткування, суб'єктом господарювання було дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу (щодо критеріїв умов застосування єдиного податку). Зауважимо, що здійснити перехід на спрощену систему оподаткування можна тільки один раз протягом календарного року.



Переглядів: 1836
Поширень: 0