В області запроваджено моніторинг публічних закупівель відповідно до доручення голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія.

З метою розширення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, залучення більшої кількості учасників торгів, а також надання можливості обласним учасникам отримувати оперативну інформацію про актуальні торги, які проводяться розпорядниками коштів місцевих бюджетів у Вінницькій області.

На офіційному веб-сайті Вінницької обласної державної адміністрації систематично оприлюднюється інформація її структурних підрозділів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій області щодо здійснення закупівель.

За січень-листопад 2017 року бюджетними закладами, установами та організаціями, які утримуються за кошти обласного і районних бюджетів проведено 18672 електронних закупівель через систему ProZorro. Очікувана вартість закупівель становить 2,58 млрд. грн. З них проведено 16648 допорогових закупівель. Економія коштів обласного та районних бюджетів склала майже 117 млн. грн., в тому числі 43 млн. грн. або 37% по допорогових закупівлях.

За результатами моніторингу сайту ProZorro Вінницька обласна державна адміністрація займає третє місце серед обласних державних адміністрацій України за кількістю проведених електронних закупівель.



Переглядів: 1606
Поширень: 0