Про це сьогодні розповів директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський.

Микола Копачевський зазначив, що 22 грудня прийнято 2 постанови Кабінету Міністрів України, відповідно до яких обласному бюджету надано 2 субвенції. Зокрема, медичну, що становить 12 млн. грн. та освітню на 37 млн. грн. Освітня субвенція спрямовуватиметься на 5 напрямків капітальних видатків, що включатиме в себе придбання шкільних автобусів та необхідної комп’ютерної та оргтехніки для закладів освіти області та проведення кампанії ЗНО.

Також головний фінансист області наголосив, що за виконанням бюджету область вийшла на показники 98,8%, що відповідає попереднім прогнозам. Так, основні галузі профінансовано на 96-99%, заробітна плата профінансована на 99,9%. Натомість залишаються вільні залишки по освітній субвенції в розмірі 60 млн. грн. та медичній субвенції в розмірі 30 млн. грн. Окрім того, перевиконання обласного бюджету становить майже 45 млн. грн.

Напередодні Нового року Вінниччина отримала майже 50 млн. грн. медичної та освітньої субвенцій

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив, що важливим питанням для всіх розпорядників бюджетних коштів, враховуючи той факт, що поточний рік завершується, а також останнім днем роботи Головного управління Державної казначейської служби України у Вінницькій області є 28 грудня, залишається завершення проведення всіх платежів та розрахунків, які мають місце в поточному році.



Переглядів: 2272
Поширень: 0