Загалом упродовж січня-листопада 2017 року платники Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, перерахували на потреби місцевих громад892 мільйони 961,5 тисячі гривень єдиного податку. 

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського близько 59 відсотків із цієї суми або майже 525 млн.грн. – це внесок  фізичних осіб. Решту, понад 41 відсоток або більш ніж 368 млн.грн., сплатили юридичні особи-спрощенці.

Посадовець додає, що проти минулорічного загальна сума перерахованого до місцевих бюджетів єдиного податку зросла на 34,3 відсотки. А громади тільки за рахунок приросту цього податку отримали  на 228,2 млн.грн. більше ніж за одинадцять місяців 2016 року.

Отож, дякуючи за такі вагомі показники усім представникам малого та середнього підприємництва регіону, Руслан Осмоловський ще раз наголошує на важливості єдиного податку у формуванні доходів місцевих бюджетів Вінниччини. Адже наразі для них він є другим за розміром бюджетоформуючим платежем, поступаючись податку на доходи фізичних осіб. 



Переглядів: 1443
Поширень: 0