До 1 травня 2018 року в Україні триватиме деклараційна кампанія. Цього  разу ГУ ДФС у Вінницькій області звертається з нагадуванням про обов’язкове декларування цих доходів до земляків – тих вчителів та викладачів, хто у минулому році займався репетиторством і, при цьому, не був зареєстрований як фізична особа-підприємець.

Нагадаємо, що відповідно до п. 167.1 ст. 167 Податкового кодексу України дохід від надання репетиторських послуг оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків. Окрім того з такого доходу справляється військовий збір за ставкою 1,5 відсотки.

Щодо різновидів репетиторських послуг, то це може бути підготовка дітей до школи, до вступу у навчальні заклади або до незалежного тестування, написання рефератів, контрольних, курсових чи дипломних робіт тощо.

Отож, якщо упродовж 2017 року ви отримували дохід від вищезазначених або подібних послуг, ви маєте включити суму винагороди до вашого річного оподатковуваного доходу та задекларувати його через подання до фіскальної служби, за місцем вашого проживання, декларації про майновий стан і доходи.

Отож, чекаємо на вас, сподіваючись на ваше свідоме ставлення до власного конституційного обов’язку, та нагадуємо про можливість отримання безоплатної консультаційної допомоги щодо порядку заповнення декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників за місцем свого проживання.



Переглядів: 2438
Поширень: 0