З-поміж розмаїття причин подорожчання цукру директор одного з цукрових заводів Вінниччини міг би багато розповісти ще й про захмарні витрати на виробництво продукту. Ось замовили будівельно-монтажні роботи на суму близько 4 мільйонів гривень, ось придбали засоби захисту рослин на 2,5 мільйони…Життя не цукор у цукроварів…Та й не тільки у них, бо власнику ТОВ, яке взяло на себе весь тягар зобов’язань по постачанню хімікатів та виконанню робіт – «ще важче». Адже ні виробничих потужностей, ні будь-яких товарно-матеріальних цінностей, ні навіть людей у нього немає…

Коли податкові міліціонери почали вникати в «трудові будні» цих двох суб’єктів господарювання, виявилось що в додаток до всього ще й договори з цукрозаводом укладені авансом – задовго до того, як власне саме ТОВ з’явилось.

Втім, замість поспівчувати, порушили кримінальну справу. Адже внаслідок проведення фіктивних операцій директор заводу зменшив зобов’язання з податку на прибуток на майже 1 мільйон 400 тисяч гривень, та накрутив штучних податковий кредит з ПДВ на майже 1 мільйон 100 тисяч. Який відсоток з усього отримав спільник – директор фантомного ТОВ (до речі, раніше судимий) – з’ясує слідство.


Переглядів: 3459
Поширень: 0