Загалом впродовж лютого поточного року з використанням інформаційної системи автоматичного обміну інформацією в зоні діяльності Вінницької митниці ДФС було оформлено 4434 митних декларацій, що підлягали державним видам контролю. З них за принципом «єдиного вікна» – 2755 декларацій або понад 62 відсотка від загалу.

За словами начальника Вінницької митниці ДФС Валентина Калашнікова, у лютому, порівняно з аналогічним показником січня, кількість митних декларацій оформлених за принципом «єдиного вікна» зросла більш ніж на 41,5 відсотків.

При цьому посадовець наголошує, що всі декларації було подано в електронному вигляді. Щодо часу оформлення, то в середньому одна імпортна декларація оформлювалась за 60 хвилин, експортна – за 23 хвилини, транзитна – за 9 хвилин.

Валентин Калашніков нагадує, що «єдине вікно» – це єдина електронна система обміну даними, яка дозволяє різним державним службам в автоматичному режимі обмінюватися інформацією про вантажі, які проходять через митний кордон України та про результати проходження ними необхідних видів контролю. Система працює з 1 серпня 2016 року та дозволяє подавати документи один раз в одне місце і мінімізувати контакти з працівниками державних органів.

Додамо, що за рішенням Уряду з 1 лютого 2019 року система «єдине вікно» буде використовуватись у обов’язковому порядку та у повному обсязі усіма підприємствами та державними органами.



Переглядів: 2199
Поширень: 0