За три місяці 2018 року, про отримані 430,6 млн грн минулорічних доходів, прозвітували 7664 вінничан, Близько 45 відсотків з них або понад 3,4 тисячі осіб скористались правом на податкову знижку. Відтак, повернуть собі за результатами розрахунків близько 6,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Про це інформує начальник ГУ ДФС у Вінницькій області Руслан Осмоловський.

Щодо осіб, які зобов’язані були подати декларацію, їхня кількість за січень-березень 2018 року склала 4254. За даними проведених розрахунків вони доплатять майже 8,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та понад 1,5 млн грн військового збору.

За словами посадовця, серед „обов’язкових декларантів” третина тих, хто отримував минулоріч спадщину або подарунки, доходи від здачі в найм або продажі нерухомого та/або рухомого майна. Про інші доходи наразі прозвітували 36% декларантів. Серед них переважають громадяни, котрі отримали дохід від продажу власної сільгосппродукції.

Руслан Осмоловський нагадує вінничанам, що впродовж деклараційної кампанії Центри обслуговування платників, де можна заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи, працюють з подовженим робочим днем та у вихідні. Утім, зважаючи на те, що квітень – останній місяць деклараційної кампанії, радить мешканцям Вінниччини не відкладати подання декларації на останні дні.



Переглядів: 1453
Поширень: 0