За підсумком перших трьох місяців цьогорічного декларування громадянами доходів, 3410 вінничанам, котрі подали декларації на отримання податкової знижки, після відповідних перерахунків матимуть право на повернення з бюджету 6 мільйонів 80,5 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, кількість земляків, які вже скористались своїм правом на податкову знижку, більша минулорічної на 539 осіб. Отож і сума, яка має бути відшкодована їм з бюджету, перевищує показник перерахунку за січень-березень 2017 року, на 1 мільйон 346,7 тисяч гривень.

Серед претендентів на податкову знижку, як і у попередні роки переважають ті, хто сплачував кошти на користь закладів освіти. Їх є 2675 осіб або 78,4 відсотка. другими за чисельністю є громадяни, що сплачували страхові платежі, – 647 осіб або близько 21 відсотка. Замикають трійку лідерів ті, хто оплачував будівництво (придбання) доступного житла – 35 осіб або 1 відсоток від загалу.

Зважаючи на те, що цьогорічна деклараційна кампанія вийшла на фінішну пряму, Руслан Осмоловський звертаючись до тих мешканців Вінниччини, хто ще не встиг подати декларацію про отримані минулого року доходи, просить не зволікати і вже найближчим часом завітати до територіальних підрозділів фіскальної служби за місцем свого проживання. Особливо тих земляків, хто має зробити це обов’язково. Адже у них, на відміну від претендентів на отримання податкової знижки, шанс зробити це без фінансової відповідальності є тільки до 2 травня 2018 року.



Переглядів: 1370
Поширень: 0