Якщо за січень-березень 2017 року до місцевих бюджетів було сплачено 1 мільярд 295 мільйонів 314,6 тисяч гривень податків, зборів та інших податкових платежів, то вже за І квартал поточного року цей показник склав 1 мільярд 627 мільйонів 517,1 тисячу гривень, зрісши більш ніж на чверть проти минулорічного.

Зважаючи на те, що наразі понад 61 відсоток від усіх платежів до місцевої казни формує податок на доходи фізичних осіб, Руслан Осмоловський начальник Головного управління ДФС у Вінницькій області напряму пов’язує позитивну динаміку збільшення доходів місцевих бюджетів зі збільшенням рівня оплати праці та реалізацією дієвих заходів у частині контролю за повнотою і правильністю виплати зарплат найманим працівникам, легалізації ринку праці тощо.

Посадовець зауважує, що протягом січня-березня 2018 року фіскальною службою Вінниччини проведено 69 перевірок із дотримання суб’єктами господарювання діючого законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів. Як наслідок, тільки за рахунок цього, донараховано близько 19,5 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб, пені та штрафних санкцій.

Крім того, за рахунок проведення контрольно-перевірочних та організаційних заходів щодо встановлення найманих працівників, праця яких використовується без документального оформлення трудових відносин та належного оподаткування, за перший квартал роботи виявлено 343 наймані  особи, працю яких легалізовано і до бюджету сплачено 581,9 тисяч гривень  податків, зборів та внесків.

Також виявлено та залучено до оподаткування 1040 громадян, які надавали різні послуги, без сплати податків. У підсумку до бюджету надійшло майже 1 мільйон гривень.



Переглядів: 1738
Поширень: 0