За чотири місяці 2018 року працівниками Вінницької митниці ДФС складено 453 протоколи про порушення митних правил, вартість предметів правопорушення у яких становить 2,2 млн. грн. Предмети правопорушення вилучено у 82 справах на загальну суму 279 тис. грн.

В основному справи стосувалися порушень норм визначених статтею 470 «Недоставлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення та документів до органу доходів і зборів призначення, видача їх без дозволу органу доходів і зборів» (229 справ) та статтею 481 «Перевищення строку тимчасового ввезення або тимчасового вивезення товарів» (125 справ) МК України.

Виявлено 28 фактів протиправних діянь, відповідальність за які передбачено Кримінальним кодексом України. Із них 26 випадків пов’язано з підробкою документів та 2 випадки - зі спробою ввезення заборонених товарів.

У звітному періоді митницею розглянуто 333 справи про митні правопорушення. Накладено штрафів на загальну суму 3 млн. грн. Стягнуто штрафів на суму 1 млн. грн.

Проведений аналіз структури предметів митних правопорушень показав, що найчастіше недотримувалися законодавства при переміщені алкогольних напоїв, тютюнових виробів та транспортних засобів.

До суду, для розгляду та прийняття рішення, передано 66 справ про порушення митних правил. До державного бюджету перераховано штрафів на суму 111 тис. грн. Застосовано конфіскацію на суму 879 тис. грн. Накладено штрафів на суму 867 тис. грн.



Переглядів: 1412
Поширень: 0