Впродовж січня-квітня 2018 року до місцевих бюджетів Вінниччини надійшло понад 31,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За словами начальника ГУ ДФС у Вінницькій області зазначена сума перевищує прогнозовану на 5,8 млн грн. А проти надходжень аналогічного періоду минулого року – більша майже на 12,5 мілн грн..

Цього року податок на нерухомість платники сплачують за 2017 рік за ставками та з використанням пільг, які були законодавчо визначені у цей період. Ставки та пільги з податку встановлюють органи місцевого самоврядування. Податок нараховується на загальну площу об'єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх частку. Разом із тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову.

Руслан Осмоловський додає, що до 1 липня 2018 року повідомлення – рішення про суму нарахованого податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, буде надіслано власникам «понаднормових» квадратними метрів житлової площі. Відтак упродовж 60 календарних днів, з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС, такі платники зобов'язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Нагадаємо, що зі ставками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, можна ознайомитись на суб-сайті ГУ ДФС у Вінницькій області за гіперпосиланням.



Переглядів: 2687
Поширень: 0