За результатами інспектувань фахівцями Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області протягом п’яти місяців поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму майже 13,7 млн грн та факти неефективних управлінських дій, що призвели (можуть призвести) до втрат на понад 30,4 млн грн. Вжитими заходами забезпечено додаткове надходження фінансових ресурсів та відшкодування витрат, проведених з порушенням законодавства, на понад 16,3 млн грн.

У 24 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення бюджетного законодавства, застосовані такі заходи впливу, як попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань, зупинення операцій із бюджетними коштами.

За наслідками розгляду інформацій про результати проведених контрольних заходів керівниками місцевих органів влади та об’єктів контролю прийнято 40 управлінських рішень.

До правоохоронних органів передано 23 матеріали заходів державного фінансового контролю, за результатами розгляду яких розпочато 5 досудових розслідувань та вручено 4 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 65 посадових осіб.

Для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу України від початку року надіслано відомості щодо виявлених 8 фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, на понад 12,6 млн грн.



Переглядів: 1671
Поширень: 0