Під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації В.Ф. Жердецького відбулось засідання робочої групи з підготовки проекту Регіональної програми будівництва (придбання) доступного житла у Вінницькій області на 2010-2017 роки.

Як зазначив В.Ф.Жердецький - голова робочої групи, розв’язання житлової проблеми залишається актуальним та зобов’язує органи виконавчої влади разом з органами місцевого самоврядування області задіяти механізми здешевлення вартості житла для населення області.

Питання будівництва (придбання) доступного житла, в тому числі шляхом добудови об’єктів з високим ступенем будівельної готовності, розглядались на нараді Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, яка відбулась напередодні, 19.05.2010 року, де було позитивно відмічено роботу у даному напрямку у Вінницькій області.

В.Ф. Жердецький наголосив, що Законом України «Про державний бюджет на 2010 рік» на будівництво доступного житла в Україні передбачено 1 млрд. 40 млн. гривень. За рахунок цих коштів громадянам буде надаватися державна підтримка шляхом сплати 30 відсотків його вартості, як це передбачено антикризовим законом. При цьому у будівельну галузь додатково буде залучено ще 2 млрд. гривень від громадян, які сплатять решту вартості. Це дасть можливість отримати більше 10 тисяч квартир.

Щодо нашої області, проектом програми протягом 2010-2017 років передбачено фінансування у обсязі 1 млрд. 243,3 млн. грн., в т.ч. коштів державного бюджету 298,37 млн. грн., коштів місцевого бюджету 75 млн. грн., інших джерел 870 млн. грн.

«Для успішної реалізації завдань в першу чергу необхідно впровадження механізму цільового виділення земельних ділянок і планування територій для будівництва доступного житла», - наголосив В.Ф.Жердецький.
За підсумками засідання робоча група дійшла висновку після доопрацювання деяких положень подати проект програми на схвалення головою обласної державної адміністрації.


Переглядів: 3299
Поширень: 0