У засіданні взяли участь: заступник голови облдержадміністрації В. Коровій, члени тристоронньої соціально-економічної ради, члени тимчасової обласної комісії з питань погашення соціальних виплат, заступники голів райдержадміністрацій та міст обласного значення, представник прокуратури області, керівники підприємств-боржників.

В. Коровій наголосив, що до 1 липня поточного року на економічно-активних підприємствах області заборгованість має бути ліквідованою на 100%. А, також ті підприємства які зупинили господарську діяльність мають подати всі необхідні документи щодо припинення їх існування.

Загалом заборгованість із виплати заробітної плати до попереднього місяця зменшена на 9,3% або на 3, 0 млн. грн., водночас, до початку року борги збільшились на 9,8 або на 2,7 млн. грн.

Станом на 01.05.2010 року, загальна сума боргу із виплати заробітної плати по області становила 29, 8 млн. грн., в тому числі: 19, 9 млн. грн. - на економічно активних підприємствах, 7,9 млн. грн., - на підприємствах банкрутах, 2.0 млн. грн. – на підприємствах, які зупинили господарську діяльність.

Зменшення зазначеної заборгованості відбулося за рахунок економічно активних підприємств, на яких борги у квітні поточного року зменшились на 13, 2 % або на 3.0 млн. грн.

Загальна кількість підприємств боржників станом на 01.05.2010року склала – 223 одиниці, з них 134 – економічно активні підприємства, 60 – підприємств банкрутів, 29 – економічно неактивних підприємств.

Територіальною державною інспекцією праці у Вінницькій області протягом січня-квітня 2010року було перевірено 124 підприємства, що мали заборгованість із заробітної плати.

За результатами перевірок складено 108 протоколів про адміністративне правопорушення, які направлені для розгляду в суд, стосовно 21 керівника винесені постанови про накладення штрафних санкцій, внесено 46 клопотань про притягнення осіб до дисциплінарної відповідальності, 23 матеріали перевірок передано до правоохоронних органів для розгляду питання щодо порушення кримінальних справ.


Переглядів: 3001
Поширень: 0