Троє жінок віком від 20 до 35 років працювали на бізнес-леді по два тижні поспіль по 12 годин на день. За двотижневу вахту отримували приблизно по 500 гривень – без усіляких формальностей на зразок підпису у відомості чи оформлення банківських карток, просто так – з рук в руки. Більше того, і на роботу жінок приймали без оформлення трудових відносин. Простіше кажучи, по документах цих трьох продавщиць взагалі не існувало, власниця магазину працювала там сама. Трудову аферу розкрили співробітники головного відділу податкової міліції ДПІ у м. Вінниці.

Зиск підприємливої пані очевидний: податки із зарплати сплачувати не треба, жодних відрахувань до Пенсійного та фондів соціальних страхувань теж не полегшать кишені. У програші залишаються державна казна, яка недоотримує прибутки у вигляді податків та зборів, а також жінки-продавщиці: весь час, який вони працювали біля прилавка, до трудового стажу при нарахуванні пенсії врахований не буде – формально вони були безробітними. Так само вони не матимуть права на соціальні виплати в разі народження дитини чи втрати працездатності.

За вчинені дії вінничанці доведеться відповісти перед законом: проти неї порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст. 172 КК України – грубе порушення законодавства про працю.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 3414
Поширень: 0