На черговому засіданні виконавчого комітету Вінницької міської ради, яке відбулось минулого тижня, було прийнято рішення про збільшення вартості харчування у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах. На збільшення вартості харчування з 1 вересня для школярів та дошкільнят у міському бюджеті на 2010 рік додатково передбачено більш ніж два мільйони гривень.

Слід зазначити, що вартість харчування для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій дітей не змінювалась з 1 січня 2008 року. Для дошкільнят вартість харчування востаннє переглядалась у квітні 2009 року. А тим часом вартість продуктів харчування значно зросла, що спричинило невиконання натуральних норм харчування, передбачених чинним законодавством.

На сьогоднішній день вартість харчування одного школяра становить дві гривні на день, з нового навчального року вона збільшиться до трьох грн., а для дітей пільгових категорій з 3,30 до 4,70 та з 3,90 до 5,50. Збільшиться вартість харчування однієї дитини в день і у дитсадках (для дітей до трьох років вартість харчування збільшиться від семи до дев’яти гривень, від трьох до шести (семи) років – з 10,50 грн. до 14 грн. на день).

Також збільшено у півтора рази вартість харчування дітей, які навчаються і утримуються у навчально-реабілітаційному центрі.

За словами заступника начальника управління освіти з економічних питань Наталії Мазур, дане рішення дозволить забезпечити дітей та учнів повноцінним, збалансованим та раціональним харчуванням, яке передбачається Постановою Кабміну, а також збільшити виконання норм харчування із 43-75% до 64-100%.


Переглядів: 3312
Поширень: 0