Представники ВАТ «Миронівський хлібопродукт» просять сприяння голови облдержадміністраціїСьогодні голова облдержадміністрації Микола Джига у ході зустрічі з головою правління ВАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрієм Косюком обговорив можливість оперативного опрацювання документів на отримання дозволів для компанії. Інвестор, який є найбільшим в регіоні, планує завершити основні будівельні роботи до осені, тому зацікавлений у пришвидшенні дозвільних процедур.

Хоча за словами голови правління ВАТ «МХП» Юрія Косюка, у Вінницькій області з проблемами «стикатися не доводилося», проте до голови облдержадміністрації звернувся з проханням посприяти у пришвидшенні отримання дозволів, необхідних для виконання будівельних робіт. Погодження будівлі займає не менше місяця, а це стримує виробничі темпи. Інвестор планує максимально використати погожі літні дні для завершення будівництва виробничих приміщень та під’їздів до них.
Голова облдержадміністрації Микола Джига запевнив: буде жорстко реагувати на будь-які спроби чиновників створювати перешкоди.

Юрій Косюк додав, що на будівництві працюють місцеві фахівці, також використовують і місцеву сировину. Зокрема, повідомив він губернатора, ВАТ «МХП» залучив Ладижинський завод залізобетонних конструкцій, завод вогнетривких матеріалів, два кар’єри. Юрій Косюк зазначив, що його компанія готова пропонувати тендери на 7-8 років вінницьким підприємствам за умови відповідності їх європейським стандартам. Сторони домовились про продовження цієї практики.

У ході зустрічі керівник компанії-інвестора запропонував розглянути можливість продажу занедбаного дитячого табору поблизу Ладижина для створення соціальної інфраструктури для працівників. Запуск переробного комплексу передбачає створення десяти тисяч робочих місць. У планах «МХП» будівництво службового житла і навіть декількох дитсадків. На території колишнього дитячого оздоровчого закладу хочуть розмістити декілька таких будинків.

Як повідомлялось раніше, компанія «Миронівський хлібопродукт» планує побудувати потужний сільськогосподарський переробний комплекс в Ладижині, основною спеціалізацією якого буде виробництво м’яса курей-бройлерів. Відповідно до проекту, на території виробничого комплексу в Ладижині буде збудовано птахофабрику, яка випускатиме куряче м’ясо під ТМ «Наша Ряба». Потужності птахофабрики складатимуться з 26 виробничих майданчиків, що дасть змогу вирощувати 33,8 млн. курчат-бройлерів одночасно; інкубатора на 300—350 млн. яєць та заводу із забою птиці. Із введенням у дію всіх потужностей до 2015 року птахофабрика в Ладижині стане найбільшою бройлерною птахофабрикою в Україні. Планується, що обсяги виробництва на Ладижинській птахофабриці становитимуть 400 тис. тонн м’яса птиці на рік. Кожний четвертий кілограм українського курячого м’яса, за словами Юрія Косюка, буде вироблений в Ладижині.

На території виробничого комплексу в Ладижині, крім птахофабрики, буде зведено також завод із виготовлення готових м’ясних виробів, 2 елеватори для зберігання соняшнику і кукурудзи, комбікормовий завод потужністю 1,5 млн. тонн продукції на рік та олійно-екстракційний завод потужністю переробки 1,5 тис. тонн соняшнику на добу. Крім того, під вирощування сировини для Ладижинського виробничого комплексу компанія планує охопити близько 50 тис. га сільськогосподарських угідь на території Гайсинського, Тростянецького і Тульчинського районів Вінницької області.
Загалом у реалізацію проекту буде інвестовано 1 млрд. доларів США, з яких 60% буде профінансовано за рахунок коштів компанії, 40% становитимуть залучені кошти.

Для довідки:

ВАТ «Миронівський хлібопродукт» працює на вітчизняному ринку з 1998 року. На сьогоднішній день — це вертикально інтегрований комплекс із 20 підприємств, який об’єднує потужності всього технологічного ланцюга виробництва м’яса птиці, займається виробництвом соняшникової олії, яловичини, свинини, готових м’ясних страв, ковбас, гусячого м’яса та печінки, вирощуванням фруктів і картоплі. Компанія є виробником курятини під ТМ «Наша Ряба», делікатесної яловичини під ТМ «Сертифікований Ангус», делікатесної гусячої печінки під ТМ «Фуа Гра» та готових м’ясних страв під ТМ «Легко!».


Переглядів: 10309
Поширень: 0