Сьогодні зрозуміло кожному, що Податковий кодекс не випадково має ще одну народну назву – економічна конституція. Адже цей вкрай важливий документ повинен, зокрема, спростити умови реєстрації та ведення бізнесу, полегшити податкове навантаження на платників податків, удосконалити проходження митних та податкових процедур для суб’єктів підприємництва.

Слід відмітити, що запропонований урядом проект Податкового кодексу викликав значний суспільний резонанс, велику кількість зауважень, претензій і пропозицій. Це означає, що наші платники податків і прості громадяни позитивно сприймають новий формат стосунків бізнесу і влади, не бажають нині стояти осторонь створення громадянського суспільства, прагнуть до самореалізації та вдосконалення законодавства.

Податкова служба прагне, щоб ваші пропозиції знайшли своє місце у запропонованих змінах, доповненнях і зауваженнях. Нині ви маєте можливість взяти участь у всенародному обговоренні проекту Податкового кодексу на форумі веб-сайту ДПА України за адресою www.sta.gov.ua. Окрім того, телефонувати до call-центрів, створених при органах державних податкової та митної служб. Саме в них зосереджується нині реєстрація всіх питань, відповідей та пропозицій щодо обговорення проекту Податкового кодексу, які надходять від суб’єктів підприємництва, громадських організацій платників податків та простих громадян, проводитися аналіз та узагальнення матеріалів для подальшої передачі їх авторам проекту, з метою його вдосконалення.

У місті Вінниці це телефони (0432) 27-57-31 (Вінницької митниці), (0432) 59-23-57 (ДПА у Вінницькій області) та (0432) 1507 (ДПІ у м. Вінниця). Зауважу, що на теренах Вінниччини такі call-центри діють при усіх податкових інспекціях.

Отож, ще раз запрошую всіх бажаючих до обговорення проекту Податкового кодексу України, задля успішного економічного розвитку, що вкрай необхідний Україні.

З повагою,
голова ДПА у Вінницькій області Олександр Вітрук


Переглядів: 3561
Поширень: 0