Співробітники УДСБЕЗ ГУМВС України у Вінницькій області викрили факт підробки фінансово-господарської документації одного з вінницьких ТОВ, яке в 2008 році на підставі неправдивих відомостей в банківській установі незаконно отримало кредит у сумі 2,5 мільйона гривень з терміном повернення не пізніше лютого місяця 2009 року.

Службові особи даного товариства на розгляд кредитного комітету однієї з вінницьких філій банку надали неправдиві документи. Так, згідно затвердженого банком переліку документів, з метою незаконного отримання кредиту дане товариство надало баланси та звіти про фінансові результати з умисно завищеними показниками. Це призвело до неправильної оцінки кредитним комітетом банківської установи фінансового стану позичальника та видачі кредиту у сумі 2,5 млн. гривень.

В ході перевірки достовірності даної інформації правоохоронцями було встановлено, що фінансові показники, зазначені у документах, які були надані до банківської установи, не відповідають показникам податкової звітності та звітності, яка подавалась до органів статистики.

Слідчим управлінням ГУМВС України у Вінницькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2, ст. 222 ККУ «Шахрайство з фінансовими ресурсами». Ведеться слідство.


Переглядів: 3690
Поширень: 0