Співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Вінницькій області викрили факт підробки балансових звітів одного з вінницьких ТОВ, яке в 2005 році на підставі неправдивих відомостей в банківській установі незаконно отримало кредит у сумі 165,5 мільйонів гривень, який не повернуло.

Посадові особи даного товариства на розгляд кредитного комітету однієї з банківських установ міста надали неправдиву інформацію щодо фінансового стану підприємства. Підроблені фінансові звіти за 2003-2004 роки та недостовірні відомості про основні фінансові результати діяльності товариства призвели до неправильної оцінки кредитним комітетом банку фінансового стану позичальника та відкриття кредитної лінії. Отримання кредиту під заставу основних засобів підприємства призначалось на поповнення обігових коштів товариства.

Під час перевірки працівниками міліції було встановлено, що дане товариство протягом років, за які подавались звіти, фінансово-господарською діяльністю не займалось та прибутку не отримувало. Майже половину з отриманих кредитних коштів посадові особи товариства витратили на придбання цінних паперів ряду акціонерних товариств України, що суперечить умовам договору про відкриття кредитних ліній. Таким чином, посадовці даного товариства шляхом надання завідомо неправдивих відомостей та нецільового використання кредитних коштів завдали банківській установі збитків на суму 165,5 мільйонів гривень.

Відносно посадових осіб товариства прокуратурою Вінницької області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2, ст. 222 Кримінального кодексу України - «Шахрайство з фінансовими ресурсами». Ведеться слідство.


Переглядів: 3140
Поширень: 0