Не зважаючи на те, що на рахунках вінницького підприємства по виготовленню будівельних матеріалів зберігалися чималі суми коштів, його директор умисно не сплачував внески до Пенсійного фонду.

За словами головного бухгалтера, фінансові можливості для розрахунку з Пенсійним фондом були. Так, лише готівкових коштів на підприємство щомісячно надходило більше 100 тисяч гривень. Крім того, як встановили у ході оперативного відпрацювання співробітники податкової міліції, вартість реалізованої продукції на підприємстві вимірювалася мільйонами гривень, що регулярно надходили на його рахунки, підприємство має власний автопарк на 30 автотранспортних засобів, а також здає в оренду власні приміщення.

Загалом же майно виробника та його активи оцінюються у більш ніж 17 млн. грн. Тим не менш, замість сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, керівництво підприємства закуповує меблі, оплачує консультаційні послуги.

Слідчі податкової міліції вже порушили відносно директора підприємства кримінальну справу за ч.3 ст. 212-1 Кримінального кодексу України за фактом несплати страхових внесків до Пенсійного фонду.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області


Переглядів: 2958
Поширень: 0