Проект спрямований на забезпечення підприємницького середовища якісною інформацією щодо змін у законодавстві, в тому числі – на роз’яснення основних положень оновленого податкового законодавства та формування практичних навичок здійснення підприємницької діяльності з урахуванням зміни умов оподаткування.

Проектом передбачено проведення мозкових штурмів для керівників підприємств із залученням експертів з юридичного, аудитного, бухгалтерського напрямків.

В процесі реалізації проекту візьмуть участь експерти юридичних фірм «Право24» та «Правовий акцент», аудиторських фірм «Інтел Юніон-К» і «Олліса», ДПА у Вінницькій області, управління економіки ОДА та ін.

Результатом участі у проекті стане формування керівним складом підприємств чіткого уявлення про ефективні стратегії адміністрування податків загалом, а також напрацювання алгоритму оптимізації податкового навантаження для кожної галузі підприємництва окремо.

I. Проект реалізовуватиметься з урахуванням галузевого принципу у формі:

  1. проведення ряду закритих засідань – семінарів для керівників та головних бухгалтерів підприємств малого, середнього бізнесу та великих виробничих і торгових компаній, що складатимуться із двох основних блоків: інформаційного (огляд податкового законодавства та окремих його аспектів стосовно конкретного виду підприємницької діяльності) та інтерактивного (спілкування керівників підприємств з експертами провідних недержавних юридичних та аудиторських структур з метою узагальнення та знаходження відповідей на основні питання, пов’язані з веденням підприємницької діяльності). В ході засідань формуються списки складних питань для опрацювання експертною групою, підготовки відповідних запитів до органів державної влади та ін. структур. Засідання – семінари проводитимуться не рідше двох разів на місяць на протязі січня – липня 2011 року із можливістю пролонгації дії проекту до кінця року.
  2. практичної та персональної роботи представників експертної групи по кожному окремому підприємству для вироблення рекомендацій щодо формування ефективної стратегії адміністрування податків, а також напрацювання алгоритму оптимізації податкового навантаження.

II. З метою поширення географічної дії заходи проекту проводитимуться у районах Вінницької області за принципом зонування згідно підготовленого графіку.

III. Проект передбачає створення механізму отримання та розгляду запитів від бізнесу із подальшим розміщенням відповідної відкритої інформації у ЗМІ та на веб-ресурсах об\'єднань підприємців.

IV. Проект отримає широке висвітлення у засобах масової інформації регіонального та державного значення для створення позитивного іміджу процесу формування конкурентного підприємницького середовища в умовах переформатування законодавчого поля.

В рамках проекту 27 січня 2011 року о 11-00 «Податковий кодекс: АДАПТАЦІЯ» в конференц-залі адміністративної будівлі «Книжка» відбудеться перший семінар, на якому заплановано розгляд та обговорення тем «Перевірки контролюючих органів» та «Податок на додану вартість» відповідно. Участь у семінарі для керівників підприємств безкоштовна.


Переглядів: 4340
Поширень: 0