Майже півмільйона гривень мали намір заробити посадовці підприємства по виробництву та реалізації молочних продуктів на Вінниччині. Дану суму вони включили до заяви на відшкодування ПДВ з бюджету. Податковий кредит – суму витрат, пов’язаних із придбанням товарів або послуг, на яку дозволяється зменшити оподатковуваний дохід, - допомогли сформувати підприємства кількох регіонів України, начебто саме у них (а фактично лише на папері) вінничани закуповували продукцію.

Злочин міжрегіонального характеру попередили співробітники відділу податкової міліції Тростянецької ОДПІ в рамках загальнодержавної операції «Бюджет», спрямованої на боротьбу з тіньовим сектором економіки та руйнуванням кримінальних схем ухилення від сплати податків. Службовці підприємства не лише не дочекаються відшкодування майже півмільйона гривень ПДВ, але й відповідатимуть за замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах: вже порушена відповідна кримінальна справа за ч. 2 ст. 15 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

На незаконному збагаченні за державний кошт посадовців підприємства ловлять уже не вперше. За аналогічний злочин наприкінці минулого року правоохоронці уже порушили кримінальну справу, що, безумовно, вплине на суворість покарання – 7-12 років із конфіскацією майна.


Переглядів: 3225
Поширень: 0