Співробітники СБУ розкрили черговий протиправний механізм, задіяний службовими особами одного з київських товариств з метою привласнення та легалізації коштів державного бюджету.

Товариство уклало з комунальним підприємством Вінниці договір на виконання робіт з реконструкції комунікацій в одному з районних містечок. У 2008 році фірма доправила на місце, закуплене у третіх осіб обладнання, яке нібито мало суттєво удосконалити роботу систем життєзабезпечення міста. Проте, сумнівне обладнання до цього дня знаходиться під відкритим небом, термін його зберігання завершився ще на початку поточного року. Жодних робіт за договором більше не проводилось, що становить загрозу екологічній безпеці району.

Натомість за документами, усі роботи з реконструкції виконані, і це, у свою чергу, використано як підставу для перерахування бюджетних коштів підряднику. Понад один мільйон незаконно отриманих бюджетних гривень службові особи товариства конвертували у готівку, перерахувавши на рахунки фіктивних фірм.

Службою безпеки України порушено кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. За кримінальним кодексом такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.


Переглядів: 3348
Поширень: 0