Кримінальна справа за фактом ухилення від сплати податків в сумі 1,9 млн. грн., порушена слідчими податкової міліції відносно директора підприємства молочної галузі у Вінниці, дійшла до розв’язки.

Кілька місяців тому, як уже повідомлялося у ЗМІ, директор підприємства вивів у тіньовий обіг більше 9 мільйонів гривень, які він виплатив у якості комісійних посередницькій фірмі за придбання пального. Дану суму підприємство внесло до складу валових витрат, таким чином вивівши кошти з-під оподаткування. Однак оперативники податкової міліції достеменно встановили, що фінансово-господарські операції насправді не проводилися. Відтак зі згаданих дев’яти мільйонів гривень підприємство має сплатити податки.

У рамках порушеної справи на підприємстві був проведений обшук, а його директор затриманий і доправлений в ІТТ. Не чекаючи передачі справи до суду з обвинувальним висновком, що загрожує позбавленням волі терміном від 5 до 10 років із конфіскацією майна, керівник добровільно відшкодував завдані збитки - понад 1,9 млн. грн. – на користь держави. На сьогодні кошти надійшли до бюджету в повному обсязі.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління податкової міліції ДПА у Вінницькій області
 


Переглядів: 3149
Поширень: 0